Request a Demo

  A KITE Zrt. és az Indigo Ag bővíti partneri kapcsolatait, így a magyar termelők számára a biológiai vetőmagkezelés új termékportfólióját teszik elérhetővé


  • Exkluzív kereskedelmi megállapodás teszi lehetővé a KITE Zrt. számára, hogy az Indigo 30WD (gabonafélék és kukorica), az Biotrinsic i30FP (kukorica) és az Biotrinsic i280FP (napraforgó) termékeket a magyar piacon megjelentethesse
  • Az i30FP és i280FP legújabb terméseredményei jelentős értéket képviselnek a magyar termelők számára
  • Az aláírt együttműködési megállapodás megteremti a további K + F együttműködés alapjait

  Budapest, 2022.08.31. - Indigo Agriculture Europe, GmbH., mely vállalat elkötelezetten segíti a termelőket a bolygó fenntartható élelmezésében, valamint a KITE Zrt., Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora ma jelentős bővítést jelentett be már meglévő együttműködésük kapcsán, amely a magyar termelők számára egy, a víz- és tápanyag felhasználásban hatékony vetőmagkezelést kínáló portfólióbővítést jelent, emellett pedig további együttműködéseket terveznek a K + F területén. A bejelentésre a két vállalat vezetősége között az Indigo globális központjában, az Egyesült Államokbeli Bostonban megtartott tanácskozáson került sor.

  A több mint 36 000 törzsből álló mikroba gyűjteményével, mára az Indigo-nak sikerült a világon vezető szerepet elérnie, hogy kiaknázza a növényi mikrobiomokban rejlő lehetőségeket a világ termelői számára. Ez az exkluzív kereskedelmi megállapodás teszi lehetővé a KITE Zrt. számára, hogy az Indigo 30WD (gabonafélék és kukorica), a Biotrinsic i30FP (kukorica) és a Biotrinsic i280FP (napraforgó) termékeket a magyar piacon megjelentethesse. A KITE Zrt. kutatás-fejlesztési csapatával együttműködve a Magyarországon gyűjtött 2021-es teljesítményadatok szerint mind az i30FP, mind az i280FP jelentős hektáronkénti termésnövekedést mutatott kukoricában és napraforgóban.

  A termékek az Indigo Biotrinsic™ portfóliójának részét képezik - ez olyan mikrobiális vetőmagkezeléseket tartalmaz, amelyek növelik a növényi víz- és a tápanyag-felhasználásának hatékonyságát. Eredményekkel igazolt, hogy javítják a terméshozamot, miközben csökkentik az egyéb inputanyagok felhasználását, így magasabb bevételt eredményeznek és hozzájárulnak a jobb környezethez.

  A kereskedelmi megállapodás mellett a két vállalat egy együttműködési megállapodást is aláírt, mely megteremti a jövőbeli K+F együttműködés alapjait, így egyesíti a két vállalat egyéni erősségeit, kihasználva a KITE képességeit mezőgazdasági tudományok területén, hogy felmérje az Indigo termékválasztékát szántóföldi kísérleti körülmények között.

  A mai bejelentésre reagálva Sergi Barrull, az Indigo európai kereskedelmi vezetője elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy vendégül láthatjuk a KITE vezetőségét a bostoni központunkban, és a közös partnerségi kapcsolatunk bővítését nagy izgalommal várjuk. Az elmúlt két évben szorosan együttműködtünk a KITE vállalattal, mely során K+F csapatuk precizitása és minőségi munkája folyamatosan lenyűgözött minket. Az összegyűjtött teljesítményadatok erős alapot szolgáltatnak a magyarországi termékkínálatunk bővítéséhez, különösen a kukorica és a napraforgó esetében, valamint új biológiai innováció bevezetését biztosítja a magyar termelőknek, ami a jövedelmezőség és a környezet fenntarthatósága szempontjából egyaránt előnyös.”

  „K+F csapatunk a 2021-es év tavaszi időszakától teszteli az Indigo technológiáját. A terepen elért teljesítmény elemzésére a KITE digitális modellezési rendszerét használtuk és látjuk, hogy a mikrobiális technológia milyen értéket teremthet a magyar gazdák számára. Örömünkre szolgál, hogy partnereinknek elérhetővé tesszük ezt az innovatív technológiai megoldást.” - nyilatkozta a KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Levente.

  Az Indigo Agriculture vállalatról

  Az Indigo Agriculture növeli a jövedelmezőséget, segíti a környezeti fenntarthatóságot és a fogyasztók egészségét azáltal, hogy a természetes mikrobiológiát és a digitális technológiát használja. A vállalat tudományos felfedezései és digitális platformjai előnyösek a mezőgazdasági ökoszisztémában érdekelt felek számára, beleértve több tízezer termelőt több millió hektárnyi területen.

   

  Az Indigo Agriculture az ellátási láncon keresztül segíti a természet hasznosítását, így segítve a gazdákat a bolygó fenntartható élelmezésében. 2019-ben a vállalat útjára indította az „Indigo Carbon” elnevezésű, tudományos hátterű programját, amely a mezőgazdasági szén-dioxid-kibocsátási egységek hitelesítése révén új bevételi forrást biztosít a termelők számára. Az Indigo Agriculture székhelye Boston, MA, további irodái találhatók Memphisben, TN; a Research Triangle Parkban, NC; Sao Pauloban, Brazíliában; és Bázelben, Svájcban; valamint működési tevékenységeket végez Németországban, Magyarországon, Ukrajnában és Törökországban.

   

  A KITE Zrt.

  A 100%-ban magyar tulajdonú KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. központja Nádudvaron található, az 5 régióba és 20 alközpontba szervezett kereskedelmi és szolgáltató hálózata pedig az ország egész területét lefedi. Munkatársainak száma az 1700 főt is meghaladja, akiknek több mint 45%-a felsőfokú végzettségű. A KITE Zrt. dinamikusan fejlődik és piacvezető mezőgazdasági integrátorként a cégcsoport 2021. évi nettó árbevétele meghaladja a 410 milliárd forintot.

  A vállalat a precíziós és talajkímélő gazdálkodáshoz kapcsolódó technológiák széles körű elterjesztésével közvetíti az agrárinnovációt a gazdálkodók felé, elősegíti versenyképességüket, és felelősen hozzájárul a gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatósághoz.

   

  Médiakapcsolatok

   

  KITE Zrt.

  Clarke Éva

  clarkeeva@kite.hu

  www.kite.hu

  Indigo Agriculture Europe Gmbh

  Szanka Nikoletta +36 70 9333 061

  nszanka@indigoag.com

  www.indigoag.hu